DESPRE NOI

SCURT ISTORIC

Centrul Siintific aplicativ „INSECT FARM” a fost infiintat in 1998 la Bucuresti. Primele produse au fost de uz cosmetic, in special unguente de eliminare a bataturilor, monturilor, negilor, alunitelor si a altor formatiuni cutanate. Centrul realizeaza tehnologii noi pentru obtinerea preparatelor farmaceutice si cosmetice, la baza carora stau substante biologice active (SBA), extrase din anumite specii de insecte ce sunt crescute in laboratoare care corespund normelor europene (GMP). Toate aceste proprietãti au fost exploatate de catre noi si pe baza lor am elaborat 28 de produse dintre care 3-produse farmaceutice, 4 produse parafarmaceutice si 21 produse cosmetice. Pana in prezent, produsele noastre au fost prezentate si mentionate cu cele mai mari distinctii la cele mai importante expozitii si saloane internationale: Varsovia, Praga, Dubai, Bucuresti, Moscova, Bruxelles, Geneva, SUA, Pittsburg.

S.A INSECT FARM este un centru stiintific, care efectueaza cercetari in cadrul Programelor de cercetare CEEX. In prezent se fac proiecte de cercetare in programele europene si internationale. Laboratoarele sunt dotate cu cea mai moderna aparatura, care permite efectuarea cercetarilor la nivel molecular si sub molecular.
S.A INSECT FARM are 7 colaboratori stiintifici – biochimisti, biotehnologi, farmacisti, medici, chimisti, biologi. Fiecare din ei formeaza o echipa de cercetare intr-un anumit domeniu. Suntem intr-o echipa de pe langa Institutul de biologie al Autoritãtii de Cercetare.

Avem de asemenea un cabinet cosmetic (in Bucuresti) inzestrat cu cea mai moderna aparatura pentru efectuarea tratamentelor cosmetice, pentru testarea unguentelor si cremelor pe care le producem.

Cea mai mare realizare a fost facuta in domeniul combaterii infectiilor virale. Spre deosebire de alte centre stiintifice, care se ocupa de utilizarea insectelor in medicina noi am fost primii care am utilizat nu produsele insectelor (veninul), ci tesuturile lor, adica substantele biologic active (SBA) care apar la anumite faze de dezvoltare. Am fost primii care am utilizat cantitati enorme (tone de insecte) pentru fabricarea anumitor preparate farmaceutice, parafarmaceutice si cosmetice.

In prezent se elaboreaza tehnologii absolut noi de tratament cu care speram sa tratam o serie de afectiuni, care in ziua de azi sunt considerate incurabile sau foarte greu curabile.

Acad. Prof. Mircea Ciuhrii, doctor docent in biologie, membru activ al Academiei de Stiinte din New York, fost director Stiintific al Institutului de Protectie Biologica din Chisinau, autor a 12 monografii Stiintifice, dintre care doua traduse in engleza si recunoscute in SUA, Franta, India, China si alte tari, autor a 16 brevete de inventii, dintre care 6 tehnologii de producere a preparatelor virale si 6 antivirale, timp de peste de 20 de ani director de programe microbiologice in cadrul CAER, presedintele comisiei de standardizare a preparatelor virale, este recunoscut in toata lumea pentru descoperirile sale in domeniul biotehnologiei contemporane. A lucrat timp indelungat in Franta la Centrul de Patologie Comparata. In Canada a predat lectii in 5 universitati prestigioase (Ottawa, Montreal, Quebec, Troi Revier, Fredricton). Este fondatorul unei directii noi in industria farmaceutica – producerea de preparate biologice pe baza extractelor din insecte – o premiera mondiala. Este director general al Centrului Stiintific Aplicativ INSECT FARM, cu sediul in Bucuresti. 


Membru A.O.S.  Mircea Ciuhrii – Curriculum Vitae

1. NUME: Ciuhrii

2. PRENUME: Mircea

3. DATA SI LOCUL NASTERII: – 13.08.1944, satul Moara de Piatra, judetul Balti, Republica Moldova.

4. CETATENIE: romana

5. STAREA CIVILA: casatorit

6. COPII: 4

7. PARINTII: tata – Grigore, mama – Elena

8. DOMICILIUL STABIL: Str. Vulturilor nr. 46, sector 3, Bucuresti, Romania, tel: 327.47.86 ; 210.00.82

9. STUDII SUPERIOARE: Doctor Docent in Virusologie.
SCOALA ELEMENTARA: Sapte clase in satul in care sunt nascut si scoala medie nr.1 din orasul Balti.
STUDII UNIVERSITARE: Facultatea de Biologie din Republica Moldova, Institutul Pedagogic de Stat din orasul Tiraspolol, diploma nr. 077321 eliberata la 30.06.1967.
Aspirantura: Academia de Stiinte, Titlul de „Doctor in Stiinte” a fost confirmat de Facultatea de Biologie a Universitãtii „M. Lomonosov” din orasul Moscova, diploma nr. 015791 eliberata la 16.07.1972;
Tema tezei: „Studii microscopice si submicroscopice a porilor si plasmadesmelor celulelor parenchimatice suculente”.
Grade sau diplome obtinute:
– Institutul Pedagogic – profesor, biolog;
– Fac. de Biologie a Universitatii M.Lomonosov, din Moscova – doctor;
– Institutul de Virusologie Ivanovschi – doctor docent.
Titlul stiintific: Doctor docent in virusologie.

10. DOCTORATURA: Referatul de doctorat (doctor habilitat) a fost sustinut la Institutul de Virologie „D.Ivanovschii” al Academiei Medicale din orasul Moscova. Tema tezei de doctorat :” Biologia baculovirusurilor si a Virusurilor poliedrozei citoplasmatice”. Nr. Diplomei 011597 eliberata la 20.12.1991 (Protocol Nr. 19g/17).

11. SPECIALIZARI:
– In anii 1977 – 1979 la Statiunea de Patologie Comparatiaà din Saint Cristol – les – Ales din Franta;
– In 1988 in laboratorul de patologie a nevertebratelor Quebec;
– Institutul de Biologie moleculara, Novosibirsc (Rusia);
– Institutul de Virusologie al Academiei de Studii medicale din Moscova.

12. ACTIVITATEA PROFESIONALA:
– 1961-1962 – invatator de biologie la Scoala din satul Hasnasenii Noi, raionul Drochia;
– 1962-1967 – student la Facultatea de Biologie si Chimie, din orasul Tiraspol, Republica Moldova;
– 1967-1968 – invatator de biologie la scoala medie din satul Carabetovca, raionul Cimislia;
– 1966-1971 – aspirant la Academia de Stiinte din Republica Moldova;
– 1972-1984 – Colaborator Stiintific superior al Institutului Unional de Cercetari stiintifice pentru Protect0ia Biologica a Plantelor;
– 1984-1992 – Sef de laborator de Virulogie a Insectelor;
– 1992-1995 – Director Stiintific la Institutul de Protectie Biologica a Plantelor al Academiei de Stiinte din Republica Moldova;
– 1995 – Cercetator Stiintific principal gradul 1 la Institutul de Cercetari pentru Protectia Plantelor, Bucuresti – Romania;
– 1998 – Director general S.A. INSECT FARM.

Din 1971 am inceput a efectua cercetari stiintifice in domeniul virologie. Initial am studiat fitovirusurile la tutun, apoi incepand cu anul 1972 am studiat virusurile la insecte. Au fost descrise 30 tulpini de Baculovirusuri la diferite specii de Lepidotere. Pentru prima data a fost determinata localizarea ARN in matrixul suprapoliviriocapsizilor de proteina a virusurilor poliedrozei nucleare. A fost stabilit mecanismul de interferenta in cazurile infectarii celulelor cu virusuri, care includ acizi nucleici diferiti; a fost elaborat un sistem absolut nou pentru identificarea Baculovirusurilor; a fost elaborat un standard pentru determinarea calitãtii insecticidelor virale; au fost elaborate 6 tehnologii noi de producere a insectiicidelor virale pentru combaterea urmatoarelor specii de insecte: Heliothis armigera, Mamestra, Cydia pomonella, Lymantria dispar, Leucoma salicilis, Hyphantria cunea. Din anul 1992 am inceput cercetarile extractelor din insecte pentru obtinerea preparatelor keratinolitice – in premiera mondiala, apoi au fost obtinute extracte din diferite specii de insecte cu efecte antimicrobiene Keratinolitice, care au stat la baza multor altor preparate farmaceutice (pana in 2003 au fost elaborate 24 preparate). Incepand cu anul 2000, au fost elaborate doua preparate antivirale, “Hepatito-liz” si „Imuno-max”, care au fost inregistrate la Ministerul Sanatatii din Romania. Preparatele antivirale sunt experimentate in laboratoarele catedrei de Farmacologie a Universitatii de Medicina din Republica Moldova. Metodele, „entomoterapia”, au fost demonstrate la Congresele Internationale care au avut loc în Arad, organizate de ANATECOR, unde suntem membrii.

13. TITLURI ACADEMICE:
– membru activ al Academiei de Stiinte din New – York, S.U.A., din 1993;
– membru al Academiei Ecologice din Saint-Petersburg, din 1979;
– membru al Societatii de Patologie a Nevertebratelor.

14. TITLU SI FUNCTII DIDACTICE:
– Conducator Stiintific pentru doctoranti, specialitatea Virologie;
– Cursul de Virusologie generala la Universitatea de Stat din anul 1987;
– Cursuri de „Biotehnologie si Protectie Biologica” la Universitatea de Stat din Chisinau, Republica Moldova.

15.APARTENENTA LA SOCIETATI STIINTIFICE SAU PROFESIONALE:
– Presedintele Comisiei Internationale de Standartizare a Insecticidelor virale;
– Membru al Societatii Internationale de Patologie a Nevertebratelor;
– Membru al Societatii de Microscopie Electronicã;
– Membru al Academiei de Stiinte din Sant – Petersburg;
– Membru al Academiei de Stiinte din New-York;
– Membru Anatecor.

16. LIMBI STRAINE CUNOSCUTE: rusa, franceza, engleza

17.PARTICIPARE LA VIATA STIINTIIFICA INTERNATIONALA:
– cercetari in colaborare cu Statiunea de Patologie Comparatia din Saint Cristol-les-Ales, Franta;
– cercetari in colaborare privind elaborarea preparatuluii viral VIRIN-Ls, destinat pentru combaterea insectei Leucoma salicilis cu Institutul de Cercetãri pentru protectia Plantelor din Poznanc, Polonia;
– cercetari Stiintifice cu laboratorul de protectie microbiologica din Institutul de Cercetari pentru Silvicultura, Quebec, Canada.

18. PARTICIPARI LA MANIFESTARI STIINTIFICE INTERNATIONALE:
Din 1972 pana in prezent am participat la 35 de foruri stiintifice, dintre care 23 internationale. La numeroase conferinte am fost ales presedintele sectiilor de protectie cu preparate microbiologice.
Am publicat mai mult de 250 de lucrarii stiintifice, dintre care 8 monografii documentare, 1 carte de popularizare a Stiintei si 2 lucrari de sinteza a directiei in care activez.
Participant la Congresul International de Entomologie, Ignacu (Brazilia), 2004.

19. DIPLOME SI MEDALII OBTINUTE:
– Diploma de Excelenta a Guvernului Romaniei, obtinuta la Expozitia Salonului de Stiinte;
– Medalia de argint pentru brevetul: obtinerea SBA si tratarea infectiilor herpetice;
– Diploma de Excelenta in cercetare, pentru elaborarea preparatului „Hepatito-liz” – supliment alimentar – 8 decembrie 2000;
– Diploma de Onoare si Medalia de Aur-UGIR-Salonul plantelor medicinale si al terapiilor naturiste Bucuresti – 4-9.06.2004;
– Diploma pentru participarea la expozitia de produse cosmetice si prezentarea lucrarii stiintifice „Utilizarea insectelor in cosmetologie” – 29 mai-1 iunie 2004;
– Diploma Universitatii de Vest V. Goldisi-Arad, pentru participarea la Congresul International de Terapii Complementare – 6-8.09.2002;
– Diploma de Onoare si Medalia de Aur UGIR- Natura Vita, Salonul plantelor medicinale, al mierii si al terapiilor naturiste – Bucureºti – 4-9.06.2002;
– Medalia de Aur la Concursul International de Inventii din Chisinau – 2003, pentru brevetul N:9901107 / 1999, cu titlul „Preparat biologic pentru limitarea densitatii populatiilor de Lymantria dispar:procedeu de obtinere si procedeu de utilizare”;
– Medalia de Bronz pentru brevetul N: 00581, cu titlul „Preparat biologic pentru lizarea alunitelor, nevilor, keratozelor, polipilor, carcinomurilor, melanomurilor si a altor formatiuni cutanate de pe pielea omului : procedeu de obtinere si procedeu de utilizare” – Bruxell – 2003;
– Medalia de Bronz pentru brevetul N: 00579 – 2000, cu titlul „Substanta biologic activa, procedeul de obtinere al compozitiei farmaceutice, pentru tratarea infectiilor herpetice” – Bruxell – 2003;
– Medalia de Bronz pentru brevetul N: 9901107 – 1999, cu titlul „Preparat biologic pentru limitarea densitatii populatiilor de Lymantria dispar: procedeu de obtinere si procedeu de utilizare” – Bruxell – 2003;
– Ordinul de Merit „L’Invention Crain N: 1786” – Bruxell – 14.11.2003.
– Medalia de aur si medalia de bronz, la Expozitia „Inventica” de la Geneva – 2003 (pentru brevetul: obtinerea substantei biologic activa pentru tratarea infectiilor hepatice);
– Diploma Colegiului Medicilor din Romania, pentru participarea la al VI-lea Congres International de Terapii Complementare – 6-8.09.2003 – Arad;

20. AUTOR A TEHNOLOGIILOR DE PRODUCERE A URMATOARELOR PREPARATE VIRALE:
– VIRIN-Ns – 2 – pentru combaterea Heliothis armigera;
– VIRIN-ABB – pentru combaterea Hiphentria cunea;
– VIRIN-Ls – pentru combaterea Leucoma salicis;
– VIRIN-Cp – pentru combaterea Cydia pomonella;
– VIRIN-Ns – pentru combaterea Lymantria dispar;
– VIRIN-Ks – pentru combaterea Mamestra brassicae;
– preparate cosmetice – 24;
– suplimente alimentare – 2.

21. AUTOR AL URMÃTOARELOR PATENTE:
– Nn 165972 – Modul de producere a insecticidelor virale (Polonia);
– N 165936 – Insecticide virale (Polonia);
– N 1300637 (URSS);
– N 1529729 (URSS);
– N 1116059 (URSS);
– N 766875 (URSS);
– N 2000/00580/118115 – preparat.

22. EXPERIENTA ACUMULATÃ IN ALTE PROGRAME:
– Am participat la Programul International INTAS impreunã cu colegii din Franta – Statiunea de Cercetari Stiintifice de Patologie Comparata din Saint – Christoll lez Ales Si Germania – Institutul de cercetãri stiintifice pentru protectia Biologica din Darmstat;
– Director Stiintific al Institutului Unional de Protectie Biologica;
– Director General al Centrului Stiintific Aplicativ „Insect Farm”;
– Director de programe Relansin.

23. LOCUL DE MUNCÃ ACTUAL SI FUNCTIA:
– Director general al Centrului Stiintific Aplicativ „Insect Farm”.

24. VECHIME LA LOCUL DE MUNCA ACTUAL:
– 8 ani, stagiu general de cercetare 36 de ani.

25. BREVETE SI INVENTII:
– 14 brevete si 30 tehnologii de producere a preparatelor entomoterapeutice.

Un comentariu la „DESPRE NOI

  1. Bunul Dumnezeu sa va aiba in paza si La multi ani ! ,alaturi de cei dragi si de noi romanii care suntem mandri de dumneavostra, domnule doctor docent Mircea Ciuhrii . un roman,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s